Dues actuacions col·laborant amb l'ESMUC

20 juny 2010

Sala Ovidi Montllor, Institut del teatre, Barcelona

El Cor Albada participarà els propers 22 i 23 de juny en l‘òpera ‘Dialogue des Carmélites’ de Francis Poulenc, com a cor, en el muntatge organitzat per l’ ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya

L’ Escola Superior de Música de Catalunya conclou el cicle anual de Concerts de l’ESMUC amb Dialogues des Carmélites, una òpera en tres actes, composta per Francis Poulenc basada en un text de Georges Bernanos. El concert és una iniciativa en col·laboració amb l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle, de l’Institut del Teatre. L’actuació és gratuïta per a tots els públics.

L’òpera Dialogues des Carmélites es representarà el proper dimarts 22 de juny a les 19 hores, i el dia següent 23 de juny a les 12 hores, a la Sala Ovidi Montllor de l’Institut del Teatre. Els dos concerts són gratuïts i no cal reservar entrada per assistir-hi.

L’objectiu d’aquesta col·laboració conjunta entre l’ESMUC i l’Institut del Teatre és posar en comú el treball dels estudiants de les dues institucions de cara organitzar una representació operística oberta al públic on es pugui desenvolupar la part musical i dramàtica de l’obra, i l’àmbit escenogràfic i de luminotècnia.

Treball conjunt

Per part de l’ESMUC la representació recau sobre els estudiants participants a les assignatures d’Escena Lírica III (amb la professora Susana Egea), Conjunt vocal (amb el professor Alan Branch) i Fonètica francesa (amb el professor Patrick Borne), mentre que per l’Escola Superior de Tècniques de les Arts de l’Espectacle, els estudiants estan dirigits per Antoni Ubach (coordinador de luminotècnia).

Dialogues des Carmélites és una òpera en francès basada en uns fets reals que tingueren lloc el juliol de 1794, en plena Revolució Francesa, dins el règim de terror liderat per Robespierre. El règim volia acabar amb els enemics de la República i certes formes de vida religiosa van patir aquestes idees. Setze monges carmelites del monestir de la Santíssima Encarnació, a la ciutat de Campiegne van ser guillotinades. Els fets van ser recollits a la novel·la L’última al patíbul el 1931 per l’escriptora alemanya Gertrude Von Le Fort.

Els participants del Projecte seran:

Blanche de la Force – Sheila Grados i Cristina Koch
Le Chevalier – César Polo
Marquis de la Force/M. Javelinot/2e Commissaire/Geôlier – Josep-Ramon Olivé
Madame Croissy, la Prieure – Eulàlia Fantova i Aranzazu García
Madame Lidoine, la seconde Prieure/Soeur Anne de la Croix – Júlia Sesé i Alice Depret
Mère Marie de l’Incarnation – Laura García
Soeur Constance – Míriam Zubieta
L’Aumônier – Jorge Abarza
Mère Jeanne – Lorena García
Thierry/1er Commissaire – Joan Eudald Castelltort
Soeur Catherine – Ariadna Olivé
Soeur Felicity – Núria Vinyals
Soeur Gertrude – Maria Pujades

Piano – Pedro Manuel Beriso
Direcció Musical – Alan Branch
Direcció Escènica – Susana Egea
Cor Albada de l’Agrupació Cor Madrigal – dir.Pablo Larraz i Marta Carretón

Pròxim Concert

Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a contacte. RSS Cor Albada
Copyright 2007. Fet amb Textpattern disseny de Joan Chaparro amb fotografies de diversos autors.