Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal

El Cor Albada fent un concert a l'Auditori de la Biblioteca Jaume Fuster

El Cor Albada és una secció de l’Agrupació Cor Madrigal. Va cantar per primera vegada en públic el 17 de desembre de 1967. Actualment, el cor el formen uns 50 joves entre 16 i 25 anys.

Des del seu inici, successivament, ha tingut com a directors Jordi Climent, Ramón Tomàs, Maria Drets, Lucho Talisa, Joan Cabero, Margarida Barbal, Eulàlia Valls, Xavier Nogué, Manuel Cabero i Esteve Nabona, Pablo Larraz. Des del curs 2013-2014 Josep Miquel Mindán n’assumeix la direcció.

El Cor Albada ha realitzat concerts arreu dels Països Catalans. També ha actuat a Castella, Andalusia, Cantàbria, Euskadi, Navarra, Aragó, Portugal, França, Itàlia, Holanda, Bèlgica, Luxemburg, Alemanya, Suïssa i a la República Txeca. Molts d’aquest concerts, han estat fruit d’intercanvis amb joves cantaires d’aquests països.

Ha col·laborat amb diverses orquestres com l’Orquestra Simfònica de Barcelona-Nacional de Catalunya, la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, l’Orquestra de l’Acadèmia del Gran Teatre del Liceu, la Jove Orquestra Simfònica Germinans, l’orquestra de cambra Terrassa 48, la Philharmonia de Lorraine (França) i l’Orquestra Barroca Catalana.

També ha col.laborat amb la Cobla St.Jordi-Ciutat de Barcelona i la Cobla Principal del Llobregat.

Ha enregistrat diversos CD, entre els que destaquen el Requiem de Mozart i l’African Sanctus, de David Fanshawe, en els últims anys. Aixa mateix també ha participat en programes de ràdio i televisió com “Polònia”, o “els matins” de Josep Cuní, a Televisió de Catalunya.

És membre de Corals Joves de Catalunya i de la Federació Catalana d’Entitats Corals.

El curs 1997-98 obté el 2n Premi i una Menció del Jurat al Concurs Nacional de Cant Coral i l’any 1999, convidats per l’Institut Europeu de Cant Coral i l’Acadèmia Europea d’Otzenhausen, el Cor Albada col·labora en un projecte de Cor Juvenil Europeu, aportant-hi 24 cantaires.

L’any 2001 treballa conjuntament amb el Robert Schumann Chor i l’Orquestra Philharmonica de Metz, sota la direcció de Pierre Cao, realitzant concerts a Luxemburg, Alemanya i França.
El 2003, el Cor Albada va ser el cor escollit per a oferir el Concert de Benvinguda que obria el festival internacional Europa Cantat.

Entre les obres interpretades els darrers anys hi destaquen: les Coronation Anthems de Handel, el Te Deum de Charpentier, la Simfonia n.9 de Beethoven, l’Atlàntida de Falla, Canto General de Theodorakis, el Stabat Mater de Rheinberger i els Chichester Psalms de Bernstein.

Durant l’any 2005, el cor interpreta la Simfonia n.2 “Resurrecció” de Gustav Mahler a Salou, Igualada i a l’Auditori de Barcelona, conjuntament amb la Coral Cantiga i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya sota la direcció de Manuel Valdivieso, i el Carmina Burana de Carl Orff amb l’ Orquestra de l’ESMUC sota la direcció de Pierre Cao, dintre les Jornades Internacionals de Cant Coral de Barcelona, que organitza la Federació Catalana d’Entitats Corals.

En el període comprès entre els anys 2006 i 2007, el Cor Albada interpreta el Requiem de Mozart conjuntament amb l’Orquestra Terrassa 48, sota la direcció d’Esteve Nabona a l’Auditori, al Palau de la Música Catalana i per la Fundació Tourette a l’església del Pi de Barcelona. També es participa en la producció African Sanctus de CJC, oferint un concert a l’Auditori, al costat de diversos cors joves de Catalunya, sota la direcció de Fred Sjöberg i la presència i l’assessorament de David Fanshawe, el compositor.

En els últims anys el cor Albada ha participat en el cicle Maig Coral del Barcelonès amb repertoris diversos.

En el curs 2007-2008 l’Albada celebra el seu 40è aniversari amb un concert de música pop, a la sala Luz de Gas de Barcelona, amb la col·laboració del trio de jazz Jazztrick, amb gran èxit d’assistència. Aquest mateix repertori es a va dur al Cicle Coral de Sant Feliu de Llobregat uns mesos més tard.

Durant de 2009 el Cor Albada, conjuntament amb la Coral Sinera i l’Orquestra Barroca Catalana, interpreta l’òpera “Dido & Aeneas” de Henry Purcell, a Sta. Maria de Gràcia i a Sta. Maria del Mar.

L’any 2010 el cor es centre en un repertori de música romàntica anglesa, per a una producció conjunta amb el Cor Ariadna de l’Agrupació Cor Madrigal, i en la participació en un projecte de l’ESMUC per a la realització de l’òpera “Dialogues des Carmélites” de Poulenc, a l’Insititut del Teatre sota la direcció musical d’Alan Branch.

L’any 2011 el cor ha treballat en un projecte de música jazz anomenat “Acords de Jazz”. Juntament amb el trio Jazztrick fan un concert a la sala Apolo de Barcelona interpretant, entre d’altres, peces de Duke Ellington.

Posteriorment fa un canvi de repertori i inicia un projecte amb el Cor de Carmbra Anton Bruckner i l’Orquestra Barroca Catalana. Plegats duen a terme dos concerts interpretant el Gloria i Magnificat de Vivaldi, un d’ells a Sta. Maria de Gràcia de Barcelona i l’altre al Centre Cultural Unnim Caixa Terrassa.

Pròxim Concert

Cor Albada de l'Agrupació Cor Madrigal. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a contacte. RSS Cor Albada
Copyright 2007. Fet amb Textpattern disseny de Joan Chaparro amb fotografies de diversos autors.