Notícies

Previsió d’activitats per al curs 2014/2015

8 octubre 2014

2 novembre 2014 . Convent Franciscans de St.Antoni de Pàdua de Barcelona. Programa Fauré : Requiem, Ave Maria i la Cantique de J. Racine.
S’oferiran també concerts a través de la FCEC i l’Ajuntament de Barcelona per la primavera de l’any 2015.
Durant la primera quinzena de juliol 2015, concert a Londres convidats per la London Welsh Chorale, com a retorn de l’estada d’aquesta coral a Barcelona el novembre del 2013.

Activitats del curs 2013/2014

8 octubre 2014

El Cor Signum durant el concert a l'Abadia de St. Guilhem le Désert

Les activitats del cor durant el curs 2013/2014 han estat les següents:

2 novembre 2013. Rebuda del cor London Welsh Chorale de Londres al Convent dels Franciscans de Sant Antoni de Pàdua de Barcelona, amb el següent programa: una primera part el Cor Sîgnum va interpretar cançó catalana a capel.la i el London Whelsh Chorale va interpretar música anglesa i gal.lesa, en la segona part conjuntament es va interpretar el Requiem de G. Fauré dirigida per Edward-Rhys Harry, director del LWC amb la soprano Nerys Jefford, el baríton Àlex Soria i al piano Annabel Thwaite. El concert va finalitzar amb el Cant dels Ocells dirigint ambdós cors Jordi Marin.

Concert del Cor Signum i cor London Welsh Chorale
Abadia de St. Guilhem le Désert

15 desembre 2013. Concert trandicional amb els Cors de l’Agrupació Cor Madrigal a l’Escola Sant Gregori. I com cada any es demana a un compositor l’harmonització d’una nadala per cantar-la entre tots els cors des dels petits de l’Esquellerinc fins al mateix Cor Madrigal, aquest any Albert Guinovart va harmonitzar el Rabadà.

17 desembre 2013. Concert de Nadales ofert a la Casa Sagnier del c/Brusi.

28 març 2014. Concert dels Divendres Corals de la FCEC a l’Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia on cantàrem la Missa Brevis de Gounod, amb Alegria Arolas a l’orgue.

16 maig 2014. Primavera Coral promocionat per l’Ajuntament de Barcelona al Centre Cívic Pere Pruna amb la Missa Brevis de Gounod, amb Alegria Arolas a l’orgue.

7 juny 2014. Viatge de fi de curs al Languedoc, França. Concert a l’Abadia de St. Guilhem le Désert, hem cantat la Missa Brevis de Gounod amb Alegria Arolas al piano, parts del Requiem de Fauré, amb Paquita Ruíz al piano i cançó catalana tant a capel.la com amb acompanyament d’acordió a càrrec de Montserrat Bonet. Conjuntament amb la Corala de St. Guilhem i la Nadalenca de Montpeller es van cantar cançons occitanes.

Intercanvi amb London Welsh Chorale - Corâl Cymry Llundain

18 octubre 2013

London Welsh Chorale - Corâl Cymry Llundain

Enguany donem la benvinguda a la London Welsh Chorale que ens visita a Barcelona gràcies a la bona feina i contactes dels companys britànics del Cor Sîgnum. Per a nosaltres és un plaer acollir-los a la nostra ciutat i poder oferir el concert que celebrarem conjuntament el proper 2 de noviembre al Santuari de Sant Antoni de Pàdua.

London Welsh Chorale – Corâl Cymry Llundain.
Forma part del Centre Gal·lès de Londres. És un cor mixt fundat el 1983 per Kenneth Bowen, un reconegut tenor, que va ser, a més, el seu director fins a finals del 2008 i actualment n’és director emèrit.
Des del seu origen, la LWC ha interpretat les obres més representatives del món coral de totes les èpoques, des del Renaixement fins a obres contemporànies, musicals i sintonies emblemàtiques de films i activitats esportives.
Té un compromís fundacional de mantenir i fomentar la música gal·lesa de tot tipus: tradicional, litúrgica i moderna.
Han fet centenars de concerts, especialment a Londres i Gal·les, però també arreu del món. Dóna suport a joves compositors, i actualment el seu director és Eduard-Rhys Harry.

Eduard-Rhys Harry
És un músic d’origen gal·lès, reconegut internacionalment, com a director de cor, compositor, arranjador i professor de veu.
De ben jove, s’inicia com a organista, i estudia després composició i veu a universitats gal·leses on és finalment professor i investigador a la London College of Music.
Ha actuat com assessor vocal del Volgograd Opera House en una cooperació anglo-russa. Actualment treballa en diversos encàrrecs de projectes musicals pels anys 2014 i 2015.
Enguany ha dirigit a Filadelfia i New York l’estrena d’un oratori de Joseph Parry.
Des del 2009, és el màxim responsable musical de la London Welsh Chorale i també dirigeix el prestigiós cor d’homes Welsh Male Voice Choir de Londres.

Programa

Part I

Cançó catalana | Cor Sîgnum
Idil·li popular catalana harmonització: Joan Altisent
Jovenívola LLuís Millet
l’Emigrant Amadeu Vives

Cançó gal·lesa i anglesa | London Welsh Chorale
Gweddi’r Arglwydd Edward-Rhys Harry
Benedictus Robat Arwyn
Sure On This Shining Night Morten Lauridsen

Part II London Welsh Chorale i Cor Sîgnum

Requiem (op.48) Gabriel Fauré
1. Introit et Kyrie
2. Offertorium
3. Sanctus
4. Pie Jesu
5. Agnus Dei et Lux Aeterna
6. Libera me
7. In Paradisum

Director: Edward-Rhys Harry
Piano: Annabel Thwaite
Soprano: Nerys Jefford
Baríton: Àlex Sòria

Cant comú London Welsh Chorale i Cor Sîgnum

Cant dels ocells popular catalana, harmonització Francesc Vila

Director: Jordi Marín Montañés

Fi de curs 2012-2013: Anem cap al centre de gravetat de Catalunya.

12 juny 2013

Santuari del Miracle, el Solsonès

Com a cloenda, enguany anem cap a Solsona a fer el nostre darrer concert: concretament a El Miracle. El Solsonès és un paratge molt ric en natura poc explotada, amb masies i pobles petits dispersos al bell mig de paisatges bucòlics. La Coral La Fònica, de Freixinet, amb la seva directora, la Cristina Koch, ens acollirà per cantar plegats i gaudir d’un entorn deliciós.

Podeu trobar més informació del concert a aquí

Sängerrunde Kritzendorf (Àustria) i el Cor Sîgnum a la Capella Reial de Santa Àgata

13 novembre 2011

Concert del Cor Sïgnum i el Quartet Glosa a la Capella de Santa Àgata

El diumenge 30 d’octubre de 2011 vàrem rebre la visita dels dos Cors Sängerrunde de Kritzendorf (un cor d’homes de veus fortes i un cor de dones, menys nombrós, de recent creació), amb els quals vàrem celebrar conjuntament un concert a la Capella Reial de Santa Àgata.

Sîgnum, acompanyats pel Quartet Glosa (flautes) (Núria Fuster, Carme Batallé, Anna Torra i Àngela Marsal), va interpretar Música del Renaixement del segle XVI.

El programa dels Cors Sängerrunde de Kritzendorf va tenir dues parts: En la primera Katharina Tschakert (soprano) i Christoph Eberhardt (piano) van interpretar dos Lieds de Franz Schubert: Rastlose Liebe (D.138) i Auf dem Wasser zu singen (D.774). En la segona part el Cor d’Homes i el Cor de Dones van interpretar Música austríaca del segle XIX i Cançons populars.

Com a cloenda, Sängerrunde Kritzendorf i Cor Signum van cantar el Cavaller Enamorat i Andachtsjodler, dirigits per Jordi Marin i Wolfgang Weyr-Rauch, respectivament.

Concert del Cor Sängerrunden a la Capella de Santa Àgata
Concert del Cor Sängerrunden a la Capella de Santa Àgata
Concert del Cor Sïgnum i el Cor Sängerrunden a la Capella de Santa Àgata

Aquesta visita ha enfortit les relacions d’amistat iniciades entre els dos Cors el passat desembre 2010 a Viena. I també ha suposat un acte significatiu a la ciutat de Barcelona ja que el dilluns 31 d’octubre, al matí, en motiu de la trobada, Sangërrunde va plantar un arbre de la Baixa Àustria al Jardí d’Àustria del Parc Güell. L’acte va estar presidit per representants dels Ajuntaments de Kritzendorf i Barcelona i pel Cònsul d’Àustria a Barcelona.

Anna Maria Quer, presidenta del Cor Sîgnum, plantant el cirerer.
El president del Cor Sängerrunden plantant el cirerer.
Cartell que explica la història del cirerer
El Cor Sängerrunden cantant durant la plantada del cirerer
  • 14/04/11 | El Cor Sîgnum, esdevé 'Associació Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal' +més
  • 09/04/11 | Per l’Advent el Cor Sîgnum va cantar a Viena i Klosterneuburg (del 2 al 8 de desembre de 2010). +més
  • 16/06/10 | Preparatius del viatge a Viena +més
  • 16/06/10 | Redacció d'uns Nous estatuts +més
  • 11/06/10 | Concerts de final de curs +més
  • 28/07/09 | Viatge a Issoire | 29, 30, 31 de maig i 1 de juny 2009 +més
  • 12/06/08 | Ressenya de l'intercanvi amb la Coral Polifonia d'Issoire +més
  • 08/04/08 | Intercanvi amb la Chorale Polifonia d'Issoire +més
  • 25/11/07 | Nova pàgina web del Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal. +més

Pròxim Concert

Escolta el cor

Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a contacte.
Copyright 2007. Fet amb Textpattern disseny de Joan Chaparro amb fotografies de Pere Que Quer i altres autors.