Notícies

Intercanvi amb London Welsh Chorale - Corâl Cymry Llundain

18 octubre 2013

London Welsh Chorale - Corâl Cymry Llundain

Enguany donem la benvinguda a la London Welsh Chorale que ens visita a Barcelona gràcies a la bona feina i contactes dels companys britànics del Cor Sîgnum. Per a nosaltres és un plaer acollir-los a la nostra ciutat i poder oferir el concert que celebrarem conjuntament el proper 2 de noviembre al Santuari de Sant Antoni de Pàdua.

London Welsh Chorale – Corâl Cymry Llundain.
Forma part del Centre Gal•lès de Londres. És un cor mixt fundat el 1983 per Kenneth Bowen, un reconegut tenor, que va ser, a més, el seu director fins a finals del 2008 i actualment n’és director emèrit.
Des del seu origen, la LWC ha interpretat les obres més representatives del món coral de totes les èpoques, des del Renaixement fins a obres contemporànies, musicals i sintonies emblemàtiques de films i activitats esportives.
Té un compromís fundacional de mantenir i fomentar la música gal•lesa de tot tipus: tradicional, litúrgica i moderna.
Han fet centenars de concerts, especialment a Londres i Gal• les, però també arreu del món. Dóna suport a joves compositors, i actualment el seu director és Eduard-Rhys Harry.

Eduard-Rhys Harry
És un músic d’origen gal•lès, reconegut internacionalment, com a director de cor, compositor, arranjador i professor de veu.
De ben jove, s’inicia com a organista, i estudia després composició i veu a universitats gal•leses on és finalment professor i investigador a la London College of Music.
Ha actuat com assessor vocal del Volgograd Opera House en una cooperació anglo-russa. Actualment treballa en diversos encàrrecs de projectes musicals pels anys 2014 i 2015.
Enguany ha dirigit a Filadelfia i New York l’estrena d’un oratori de Joseph Parry.
Des del 2009, és el màxim responsable musical de la London Welsh Chorale i també dirigeix el prestigiós cor d’homes Welsh Male Voice Choir de Londres.

Programa

Part I

Cançó catalana | Cor Sîgnum
Idil•li popular catalana harmonització: Joan Altisent
Jovenívola LLuís Millet
l’Emigrant Amadeu Vives

Cançó gal•lesa i anglesa | London Welsh Chorale
Gweddi’r Arglwydd Edward-Rhys Harry
Benedictus Robat Arwyn
Sure On This Shining Night Morten Lauridsen

Part II London Welsh Chorale i Cor Sîgnum

Requiem (op.48) Gabriel Fauré
1. Introit et Kyrie
2. Offertorium
3. Sanctus
4. Pie Jesu
5. Agnus Dei et Lux Aeterna
6. Libera me
7. In Paradisum

Director: Edward-Rhys Harry
Piano: Annabel Thwaite
Soprano: Nerys Jefford
Baríton: Àlex Sòria

Cant comú London Welsh Chorale i Cor Sîgnum

Cant dels ocells popular catalana, harmonització Francesc Vila

Director: Jordi Marín Montañés

Fi de curs 2012-2013: Anem cap al centre de gravetat de Catalunya.

12 juny 2013

Santuari del Miracle, el Solsonès

Com a cloenda, enguany anem cap a Solsona a fer el nostre darrer concert: concretament a El Miracle. El Solsonès és un paratge molt ric en natura poc explotada, amb masies i pobles petits dispersos al bell mig de paisatges bucòlics. La Coral La Fònica, de Freixinet, amb la seva directora, la Cristina Koch, ens acollirà per cantar plegats i gaudir d’un entorn deliciós.

Podeu trobar més informació del concert a aquí

Sängerrunde Kritzendorf (Àustria) i el Cor Sîgnum a la Capella Reial de Santa Àgata

13 novembre 2011

Concert del Cor Sïgnum i el Quartet Glosa a la Capella de Santa Àgata

El diumenge 30 d’octubre de 2011 vàrem rebre la visita dels dos Cors Sängerrunde de Kritzendorf (un cor d’homes de veus fortes i un cor de dones, menys nombrós, de recent creació), amb els quals vàrem celebrar conjuntament un concert a la Capella Reial de Santa Àgata.

Sîgnum, acompanyats pel Quartet Glosa (flautes) (Núria Fuster, Carme Batallé, Anna Torra i Àngela Marsal), va interpretar Música del Renaixement del segle XVI.

El programa dels Cors Sängerrunde de Kritzendorf va tenir dues parts: En la primera Katharina Tschakert (soprano) i Christoph Eberhardt (piano) van interpretar dos Lieds de Franz Schubert: Rastlose Liebe (D.138) i Auf dem Wasser zu singen (D.774). En la segona part el Cor d’Homes i el Cor de Dones van interpretar Música austríaca del segle XIX i Cançons populars.

Com a cloenda, Sängerrunde Kritzendorf i Cor Signum van cantar el Cavaller Enamorat i Andachtsjodler, dirigits per Jordi Marin i Wolfgang Weyr-Rauch, respectivament.

Concert del Cor Sängerrunden a la Capella de Santa Àgata
Concert del Cor Sängerrunden a la Capella de Santa Àgata
Concert del Cor Sïgnum i el Cor Sängerrunden a la Capella de Santa Àgata

Aquesta visita ha enfortit les relacions d’amistat iniciades entre els dos Cors el passat desembre 2010 a Viena. I també ha suposat un acte significatiu a la ciutat de Barcelona ja que el dilluns 31 d’octubre, al matí, en motiu de la trobada, Sangërrunde va plantar un arbre de la Baixa Àustria al Jardí d’Àustria del Parc Güell. L’acte va estar presidit per representants dels Ajuntaments de Kritzendorf i Barcelona i pel Cònsul d’Àustria a Barcelona.

Anna Maria Quer, presidenta del Cor Sîgnum, plantant el cirerer.
El president del Cor Sängerrunden plantant el cirerer.
Cartell que explica la història del cirerer
El Cor Sängerrunden cantant durant la plantada del cirerer

El Cor Sîgnum, esdevé 'Associació Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal'

14 abril 2011

Logo del Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal

Els cantaires del Cor Sîgnum, convocats en assemblea extraordinària el 7 de setembre de 2010, van aprovar per majoria absoluta, constituir Cor Signum en “Associació Cor Signum de l’Agrupació Cor Madrigal”, aprovant els estatuts presentats per la Comissió. En conseqüència, van ser presentats i aprovats per la Generalitat de Catalunya.

Per l’Advent el Cor Sîgnum va cantar a Viena i Klosterneuburg (del 2 al 8 de desembre de 2010).

9 abril 2011

Membres del Cor Signum en el viatge a Vienna

La proposta de la Cristina Batlle tornant d’Issoire el juny 2009 es va fer realitat i vam marxar a Viena per participar a l’International Adventsingen Wiener Rathaus – Festsaal. I també, gràcies als contactes de la Mary Fons, vam fer un concert amb els dos Cors Sängerrunde de Kritzendorf, en el Monestir de Klosterneuburg, una imponent abadia agustina que es troba a uns 10 km de Viena, Danubi amunt.

Tot i les dificultats inicials causades per la vaga salvatge dels controladors aeris que van obligar a nou cantaires a quedar-se a Barcelona sense alternativa de vol, estem satisfets de l’experiència. El nostre viatge va tenir com a punts culminants les dues actuacions musicals. D’una banda el marc de l’Ajuntament i la seva Festsaal on tenen lloc a més dels concerts, el dinar de benvinguda a la Rathauskeller i la festa de comiat de les corals estrangeres. D’altra banda la participació amb Sängerrunde a la missa de vigília de la Immaculada al Stiftskirche de Klosterneuburg, seguit d’un concert, i un sopar de germanor a Kritzendorf.

El Cor Signum en un concert a l'Ajuntament de Vienna
El director Jordi Marín, i la presidenta Anna-Maria Quer rebent un diploma honorífic

Els concerts d’Advent del Rathaus Festsaal van començar el 26 de novembre i finalitzarien el 24 de desembre. El nostre concert va ser el diumenge 5 de desembre a la tarda. Erem set Cors de diferents països: Krammerchor Slavice, Zábreh na Morave, CZ; Sing, Swing & Soul, Spillern, NÖ, A; Cor Sîgnum, Barcelona, E; Männerchor Leipzig-Nord e.V., D; Cantori della Resurrezione, Porto Torres, Sardinien, I; Parents & Friends, Seelow, D, i Orfeon – Universidad Católica de Valencia.

Programa del nostre concert: Magnificat, J. Pachelbel; Missa, E. Butler; Mareta, mareta, J. Marin; El pobre alegre, M. Oltra; L’Oreneta de Queralt, M. Oltra. Fora de concert, espontàniament, els Cors cantaven cançons durant la festa; nosaltres també ho vam fer: Signum, Fum, fum, fum i El rossinyol. Com a cloenda tots els Cors vàrem cantar Ode an die Freude, L.v.Beethoven

Concert a la Stiftskirche de Klosterneuburg

El concert del dimarts 7 de desembre al Stiftskirche de Klosterneuburg

Durant la cerimònia vam cantar la Missa de E. Butler i Molitvami. Sängerrunde també va participar en els cants de la missa; ells són dos Cors, un d’homes amb veus fortes i un de dones menys nombrós i de recent creació.

El programa del petit concert que vam fer tot seguit fou: Ave Maria, J. Arcadelt; Magnificat, J. Pachelbel; Mareta, mareta, J. Marin; El pobre alegre, M. Oltra; L’Oreneta de Queralt, M. Oltra; Fum, fum, fum. I al final el cant comú Andachtsjodler, amb Sängerrunde.

Cant comú sobre el sopar de comiat a Klosterneuburg.

Ja comença l’organització de la visita i concert dels Cors Sängerrunde a Barcelona

Els Cors de Sängerrunde, de Kritzendorf (Àustria), vindran a Barcelona des del 29 d’octubre fins el 2 de novembre de 2011.

Des d’ara ja ens posem a treballar per tal d’organitzar l’estada i un concert conjunt amb ells.

  • 16/06/10 | Preparatius del viatge a Viena +més
  • 16/06/10 | Redacció d'uns Nous estatuts +més
  • 11/06/10 | Concerts de final de curs +més
  • 28/07/09 | Viatge a Issoire | 29, 30, 31 de maig i 1 de juny 2009 +més
  • 12/06/08 | Ressenya de l'intercanvi amb la Coral Polifonia d'Issoire +més
  • 08/04/08 | Intercanvi amb la Chorale Polifonia d'Issoire +més
  • 25/11/07 | Nova pàgina web del Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal. +més

Pròxim Concert

Escolta el cor

Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a contacte.
Copyright 2007. Fet amb Textpattern disseny de Joan Chaparro amb fotografies de Pere Que Quer i altres autors.