Per l’Advent el Cor Sîgnum va cantar a Viena i Klosterneuburg (del 2 al 8 de desembre de 2010).

09 abril 2011

Membres del Cor Signum en el viatge a Vienna

La proposta de la Cristina Batlle tornant d’Issoire el juny 2009 es va fer realitat i vam marxar a Viena per participar a l’International Adventsingen Wiener Rathaus – Festsaal. I també, gràcies als contactes de la Mary Fons, vam fer un concert amb els dos Cors Sängerrunde de Kritzendorf, en el Monestir de Klosterneuburg, una imponent abadia agustina que es troba a uns 10 km de Viena, Danubi amunt.

Tot i les dificultats inicials causades per la vaga salvatge dels controladors aeris que van obligar a nou cantaires a quedar-se a Barcelona sense alternativa de vol, estem satisfets de l’experiència. El nostre viatge va tenir com a punts culminants les dues actuacions musicals. D’una banda el marc de l’Ajuntament i la seva Festsaal on tenen lloc a més dels concerts, el dinar de benvinguda a la Rathauskeller i la festa de comiat de les corals estrangeres. D’altra banda la participació amb Sängerrunde a la missa de vigília de la Immaculada al Stiftskirche de Klosterneuburg, seguit d’un concert, i un sopar de germanor a Kritzendorf.

El Cor Signum en un concert a l'Ajuntament de Vienna
El director Jordi Marín, i la presidenta Anna-Maria Quer rebent un diploma honorífic

Els concerts d’Advent del Rathaus Festsaal van començar el 26 de novembre i finalitzarien el 24 de desembre. El nostre concert va ser el diumenge 5 de desembre a la tarda. Erem set Cors de diferents països: Krammerchor Slavice, Zábreh na Morave, CZ; Sing, Swing & Soul, Spillern, NÖ, A; Cor Sîgnum, Barcelona, E; Männerchor Leipzig-Nord e.V., D; Cantori della Resurrezione, Porto Torres, Sardinien, I; Parents & Friends, Seelow, D, i Orfeon – Universidad Católica de Valencia.

Programa del nostre concert: Magnificat, J. Pachelbel; Missa, E. Butler; Mareta, mareta, J. Marin; El pobre alegre, M. Oltra; L’Oreneta de Queralt, M. Oltra. Fora de concert, espontàniament, els Cors cantaven cançons durant la festa; nosaltres també ho vam fer: Signum, Fum, fum, fum i El rossinyol. Com a cloenda tots els Cors vàrem cantar Ode an die Freude, L.v.Beethoven

Concert a la Stiftskirche de Klosterneuburg

El concert del dimarts 7 de desembre al Stiftskirche de Klosterneuburg

Durant la cerimònia vam cantar la Missa de E. Butler i Molitvami. Sängerrunde també va participar en els cants de la missa; ells són dos Cors, un d’homes amb veus fortes i un de dones menys nombrós i de recent creació.

El programa del petit concert que vam fer tot seguit fou: Ave Maria, J. Arcadelt; Magnificat, J. Pachelbel; Mareta, mareta, J. Marin; El pobre alegre, M. Oltra; L’Oreneta de Queralt, M. Oltra; Fum, fum, fum. I al final el cant comú Andachtsjodler, amb Sängerrunde.

Cant comú sobre el sopar de comiat a Klosterneuburg.

Ja comença l’organització de la visita i concert dels Cors Sängerrunde a Barcelona

Els Cors de Sängerrunde, de Kritzendorf (Àustria), vindran a Barcelona des del 29 d’octubre fins el 2 de novembre de 2011.

Des d’ara ja ens posem a treballar per tal d’organitzar l’estada i un concert conjunt amb ells.

Pròxim Concert

Escolta el cor

Cor Signum de l'Agrupació Cor Madrigal. Si voleu contactar amb nosaltres aneu a contacte.
Copyright 2007. Fet amb Textpattern disseny de Joan Chaparro amb fotografies de Pere Que Quer i altres autors.